Tuesday 22 January 2008

Ανακοινωθέν

Θα είμαστε ειλικρινείς μαζί σας. Στην μέχρι τώρα παρακολούθηση του πλανήτη σας έχουμε διακρίνει ότι έχετε μια τάση, δημιουργική ενίοτε, να μην απαντάτε σε αυτό που σας ρωτάνε αλλά να λέτε απλώς αυτό που έχετε στο μυαλό σας. Στόχος όμως της αποστολής μας είναι να σας βάλουμε λιγάκι να ψάξετε και να θυμηθείτε κάτι πέρα από αυτό που ξέρετε ήδη, αυτό που σας συγκινεί ήδη. Στόχος των ιστοριών που θέλουμε να μαζέψουμε είναι να αλλάξουν τον τρόπο που περπατάτε, τον τρόπο που παρατηρείτε τον κόσμο γύρω σας, τον τρόπο που συνδέεστε με περιστατικά, με τόπους, με ανθρώπους. Θέλουμε να βγείτε και να δείτε αυτό που ίσως μέχρι τώρα σας διαφεύγει, να εγκαταλείψετε για λίγο το κεφάλι και το κρεβάτι σας για να χαρτογραφήσετε δρόμους.

Θέλουμε να επισκεφτούμε τις εικόνες σας και να πέσουμε τυχαία πάνω στους ήρωές σας, ίσως και πάνω σε σας. Θέλουμε να μας δείξετε τι σας θυμώνει, τι σας αρέσει, τι σας απογοητεύει κι όχι να μας το εξηγήσετε. Πάρτε μας μαζί σας εκεί που ζείτε, εκεί που έχετε βρεθεί, εκεί που θέλετε να πάτε ή εκεί που δεν θα πηγαίνατε ποτέ. Μην μας αφήνετε εκεί που τελειώνουν τα γεγονότα κι αρχίζουν οι ερμηνείες τους. Βρείτε τις ιστορίες σας, είναι στις ώρες αναμονής, είναι στις βόλτες σας, είναι στον δρόμο για τον προορισμό σας. Διαλέξαμε τις πόλεις γιατί σε αυτές νιώθετε ότι κυριαρχείτε, εσείς τις φτιάξατε, εσείς τις κατοικείτε κι ό,τι σας αντέχει βιολογικά, αλλά σας αφοπλίζουν κάθε μέρα με τις εικόνες τους. Βάλτε το σαν άσκηση στον εαυτό σας, να αναζητήσει το βλέμμα σας αυτό που θα γράψετε κι όχι η εμπειρία ή τα αναγνώσματα σας αυτό που πιστεύετε ότι είναι σημαντικό.

Μπορεί και να είναι αδύνατον… θα δούμε.

Doubleface

3 comments:

Γιαννης said...

Να η δική μου πρόταση: Σχολιάστε και συζητήστε τα posts! Μπορεί να βγουν και καινούριες ιστορίες απ'τις συζητήσεις. Επίσης είναι μια δικαίωση για τον/την συγγραφέα να δει σχόλια για τη δουλειά του, ακόμα κι αν δεν είναι όλα θετικά. Το να γράφεις κάτι και να μένει στον αέρα, αδιάβαστο, είναι απογοητευτικό. Προσωπικά κάνω ό,τι μπορώ, αλλά δε βλέπω συμπαράσταση! Βάλτε σχόλια! (πραγματικά σχόλια, όχι "Μπράβο, ωραίο." και τέλος...)

danae said...

Συμφωνώ με τον Γιάννη απόλυτα και έχω ζητήσει από όλους να στέλνουν σχόλια, έχω αποφύγει να το κάνω η ίδια, κακώς ίσως αλλά φοβόμουν μήπως γίνω λίγο καθοδηγητική. Το ανακοινωθέν στόχο έχει να υπενθυμίσει ότι το μπλογκ έχει προδιαγραφές και θέμα και στόχο και δεν είναι απλώς για να στείλουμε ό,τι έχουμε αλλά να δημιουργήσουμε για το μπλογκ. Υπόσχομαι ότι θα γράψω σχόλια κι εγώ για τις ιστορίες κι ελπίζω να μου στείλετε και κάτι καινούριο και να το προωθήσετε και σε άλλους φίλους σας.

Yannis Petsas said...

Έχουν δίκιο, βγείτε απ’ τα κλουβιά σας… επικοινωνήστε.
… εκτός κι αν πληρώνεστε με την ώρα, όπως οι ψυχίατροι.