Sunday 6 December 2009

Tune in


Χρόνος: 6/12/09

Τόπος: 6/12/09

Soundtrack: There is a light that never goes out, The Smiths

http://www.youtube.com/watch?v=DRtW1MAZ32M


Πόλη μου, τι όμορφα που σε στολίσανε φέτος! Γεμίσανε οι δρόμοι άσπρες μπάλες γυαλιστερές πάνω σε πράσινες και μπλε φορεσιές. Δέκα χιλιάδες είπαν. Στις βιτρίνες σου βάλανε ποδιές ασημένιες και στα πεζοδρόμιά σου πολύχρωμες σακούλες παραφουσκωμένες.

Ριγέ κόκκινες κι άσπρες γιρλάντες κρεμάσανε στα στενά σου. Και που και που ακούς τα πρώτα πυροτεχνήματα να σκάνε. Κάποια που βγάζουνε χρυσές καυτές ριπές και κάποια που γεμίζουνε τους δρόμους με λευκή ομίχλη. Βάλανε σε αυτοκίνητα και σε μηχανές πολύχρωμα λαμπιόνια που στριφογυρίζουν. Κι ένας μεγάλος έλικας με έναν προβολέα σαν φωτορυθμικό πετάει στον ουρανό σου. Ήρθε και μια βροχή την άσφαλτό σου να γυαλίσει και τα οχήματά σου πατάνε φρένο και γεμίζουν κόκκινα φωτάκια τις λεωφόρους. Και την γιορτή μας τη ζηλεύουν σε όλη την γη και περιμένουν κάμερες να την φωτογραφίσουν. Ανοίξανε οι οθόνες σε κάθε σπίτι και όσοι δεν μπορούν να’ ρθουν, μπορούν να σε απολαύσουν από μακριά. Κι όλο για σένα να μιλάνε χωρίς να σε γνωρίζουν. Κι εσύ ένα χαμόγελο δεν σκας σε όλους εμάς που σε αγαπάμε.

Τι σου λείπει;


Δ.Δ.

3 comments:

dimitris dimitris said...

Μου αρέσεις που από καιρού σε καιρό βρίσκεις την παλλόμενη επικοινωνία με τα συμβαίνοντα. Έτσι ακριβώς είναι η πόλη μας. Έτσι ακριβώς είμαστε κι εμείς. Ωραιοποιημένοι

Unknown said...

ekana mia apopeira na epikoinonhso kai dia zosis xtes alla otan arxisa na katebaino thn stadioy.. thampothika apo thn omorfia kai eblepa kai tis aspres mpales na trexoun na agkaliasoun opoion ebriskan mprosta toys kai gyrisa spiti... I was overwhelmed

Anna said...

etsi apastraptousa kai apotropaia fantazei kai stous eksoterikous syggeneis dia tis othonis. Kai mas rwtoun oi allodapoi sumfoitites: What about Athens? Is she burning again?
-Of, course darling, we always keep our traditions...