Wednesday 12 November 2008

Χθες βράδυ


Τόπος: Εμμ. Μπενάκη, Εξάρχεια

Χρόνος: Χθες το βράδυ, γύρω στις 00.00

Soundtrack: Αντίδραση – Αντίδραση


Θα είμαι σύντομος και σαφής. Τρία παλικάρια μου την έπεσαν χθες το βράδυ, Φίλε να σου πω κάτι είσαι μαλάκας είσαι πολύ μεγάλος μαλάκας είσαι πολύ μαλάκας βρωμάς τηλεόραση, Αυτό έχεις μόνο να μου πεις λέω εγώ, Είσαι πολύ μαλάκας ρε φύγε από εδώ, Δεν πάει και πολύ μακριά η φαντασία σου, Είσαι μαλάκας προσθέτει κι ο άλλος ο ψηλός της παρέας, Α είστε παρέα λέω πάλι εγώ, Έλα έξω ρε, Έλα έξω ρε, Κάνει ηχώ εδώ μέσα, Έλα έξω ρε να σου πω πόσο μαλάκας είσαι, Έρχομαι, (πλούσιος ο διάλογος μεστά τα νοήματα). Βγαίνουμε έξω, δυο γυναίκες παίρνουν το μέρος μου, ο μαγαζάτορας πελιδνός, η κοπέλα μου τρέμει από τον φόβο της, ένας φίλος προσπαθεί να αποσυμφορήσει το μίσος, εγώ θέλω να μαλώσω σαν τρελός. Οι τύποι απομακρύνονται, ο ένας φορούσε καπέλο στυλ DURAN DURAN και είχε μαλλιά emo!, Δεν θα σε πετύχουμε εδώ πουθενά, Άμα με πετύχεις πάρε φορά κι έλα με τον κώλο να μου κλάσεις τ’ αρχίδια. Casus belli. Ο ψηλός, ο λιγότερο ευφυής έκανε κι όλη την δουλειά, οι άλλοι ψιλογκεΐζανε, ορμάει πάνω μου τον πιάνω από την κοιλιά κυλιόμαστε σαν ερωτευμένα σκυλιά στο πεζοδρόμιο, μου βαράει το κεφάλι με τον αγκώνα του, του πιάνω τα αρχίδια τον σηκώνω και τον ρίχνω πάνω σε κάτι τραπέζια πέφτω κι εγώ από πάνω, σπάνε κάτι γυαλιά, γκρεμίζονται κάτι καρέκλες, ο DURAN DURAN πάει να με χτυπήσει αλλά ο καημένος είναι πολύ γκέι τύπος, ο ψηλός σηκώνει ένα τραπέζι και μου το πετάει στο κεφάλι, το αποφεύγω κ.ο.κ. Η αστυνομία εκκλήθη αλλά δεν αφίχθη. Ο εστιάτορας σκούπιζε τις ζημιές και δεν δεχόταν συγγνώμες. Ο φίλος μου και το κορίτσι θα ‘χουν να λεν εμπειρίες. Κι εγώ με την μούρη ακόμα πρησμένη και με δυο γοητευτικές αμυχές στο χέρι φτύνω γι’ ακόμη μια φορά μιαν ιστορία βίας από την πόλη αυτή του ήλιου και της καλοκαιρίας.

Δ.Κ.

22 comments:

Yannis Petsas said...

Πάντα με τρομάζεις, πάντα αναρωτιέμαι αν όλα αυτά σου συμβαίνουν πραγματικά, ή απλώς τα σκαρφίζεσαι. Τρομάζω έτσι κι αλλιώς... και δεν έχουμε καμιά ευκαιρία να μιλάμε, σ' αυτή την όμορφη πόλη της καλοκαιρίας.

danae said...

Απαντώντας στο συμβάν:
Σαν "γρανάζι του καπιταλισμού": Δεν έχω τηλεόραση. Δεν αγοράζω ναρκωτικά αξίας από 30-100 ευρώ ανάλογα με το είδος. Δουλεύω για να ζήσω. Δεν ανέχομαι κανέναν μαλάκα να μου επιβάλει τον πρωκτικά καθηλωμένο ιμπεριαλισμό του ασυμβίβαστου.

Σαν γυναίκα: Χαίρομαι που ανήκω στο φύλο που κατηγορείται για ύπουλη συμπεριφορά, γκρίνια και υστερία, κρεβατομουρμούρα, πουτανιά, κατινιά και που το χειρότερο που μπορώ να κάνω σε μια έτερη γυναίκα είναι να της φάω τον γκόμενο. Μαλάκας θα'ταν για να της τον φάω, θα βρει άλλον. Με άλλα λόγια χαίρομαι που αν μου πει κάποιος ότι δεν έχω αρχίδια θα έχει κάνει μια σωστή αν και κάπως ανούσια παρατήρηση.

Σαν σχεδόν κάτοικος των Εξαρχείων από τη μέρα που γεννήθηκα: Ρε άντε στα χωριά σας βλαχάκια που σας έχουνε βάλει να ρίχνετε την αξία των (παίζει ωραιότερων) ακινήτων της Αθήνας κι εσείς νομίζετε ότι αντιστέκεστε στο σύστημα.

Γιαννης said...

Κι εμένα με τρομάζει ο Δ.Κ., κι ακόμα περισσότερο, γιατί είμαι σίγουρος οτι του συμβαίνουν πραγματικά όλα αυτά. Επίσης περιγράφει τις σκηνές του πολύ ωμά και μπαίνεις μέσα κι εσύ ο ίδιος... γι'αυτό τρομάζουν και κολλάνε στο μυαλό.

Δανάη, δεν κατάλαβα (σχεδόν) τίποτα. Τι είναι ο ιμπεριαλισμός του ασυμβίβαστου;

Anonymous said...

ενταξει, ας μην υπερβαλλουμε.
Μπορει ο duran duran να είχε δίκιο.
Ο ΔΚ φαίνεται λίγο μαλάκας.
Κι εγω δηλαδή αν δεν τον ήξερα μπορεί να τον βάραγα.

danae said...

Ο ιμπεριαλισμός του ασυμβίβαστου συνοψίζεται στις φράσεις: Γιατί έτσι γουστάρω ρε, είστε όλοι σκλάβοι του συστήματος ρε, εγώ είμαι ελεύθερος ρε, θα κάνω ότι γουστάρω ρε, είστε όλοι μαλάκες ρε, κέρνα μου μια μπύρα ρε, γιατί έχω ξεμείνει ρε, ποιος είναι αυτός ρε, πάμε να τον δείρουμε ρε.
Στην δεύτερη απάντηση κοροϊδεύω τον "αντρίκιο" τρόπο επίλυσης διαφορών. Στην τρίτη νομίζω ότι είμαι απόλυτα σαφής.

Τί άλλες απορίες έχεις;

Το συμβάν είναι αληθές.

Κι εγώ θελω να τον δείρω τον Δ.Κ.
ειδικά όταν σταματάει να είναι επώνυμος αλλά περιμένω να αναρρώσει.

Yannis Petsas said...

Δηλαδή, αν δεν κατάλαβες, τα: «Γιατί έτσι γουστάρω ρε, είστε όλοι σκλάβοι του συστήματος ρε, εγώ είμαι ελεύθερος
ρε, θα κάνω ότι γουστάρω ρε, είστε όλοι μαλάκες ρε, κέρνα μου μια μπύρα
ρε, γιατί έχω ξεμείνει ρε, ποιος είναι αυτός ρε, πάμε να τον δείρουμε
ρε.», συνοψίζονται στη φράση «ο ιμπεριαλισμός του ασυμβίβαστου», κι εγώ συμφωνώ.
Κατά τα άλλα τι να πω; Κανονικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν. Επίσης κάτι παθαίνω με τα ανώνυμα σχόλια αλλά αυτό είναι μάλλον δικό μου πρόβλημα, δεν έχει και σημασία αν κάποιος λέει κάτι ως Θανάσης ας πούμε, είναι το κόλπο τέτοιο… ελευθερία του κώλου την λέω εγώ.

Γιαννης said...

Μά'στα, καλώς. Για κάποιο περίεργο λόγο δεν είχα πάρει το "ασυμβίβαστο" ως επίθετο, αλλά ως κατάσταση! (όπως λέμε "το ασυμβίβαστο της βουλευτικής ιδιότητας"...) Γι'αυτό δε μου έβγαζε νόημα η φράση.

Τι λένε τα στατιστικά για την επιθετικότητα το φθινόπωρο; Τις τελευταίες μέρες μου βγαίνει κι εμένα ένα κατιτίς... Ισως τα είχα φυλαγμένα αν κέρδιζε ο Μακέιν και το τούβλο και τώρα δεν έχω τι να τα κάνω (τα νεύρα...).

danae said...

'Ελα και λίγο στην ηλιόλουστη πατρίδα! Eat souvlaki and mouzaka, drink ouzo and raki, throw your trash anywhere you like, pick up a fight for no reason, dance with bouzouki, avoid thinking, come with me για να τη βρεις live your myth in Greece. Πάντως πριν πας να πλακωθείς πάμε να πιουμε καμια μπυρίτσα. Κερνάω!

Unknown said...

Περιμένω μια ιστορία που δεν θα έχει βία, που δεν θα πληγώνεται κάποιος και δεν θα πονάει κανείς, που θα κυλάει χωρίς απειλές και θα χωράει στην πόλη χωρίς να καταπιέζεται, που θα λάμπει και θα αστράφτει χωρίς εκρήξεις και βροντές, που θα απλώνεται σαν χάδι κι όχι σαν νόσημα, που θα μας αρέσει ακόμα κι αν δεν μας κάνει να μελαγχολούμε. Μια ιστορία που θα την διαβάζουμε και θα λέμε: ακόμα κι οι ανώνυμοι μπορούν να στολιστούν με ωραία επίθετα.

ολα θα πανε καλα... said...

Αναρωτιέμαι γιατί έχουμε σε τόσο μεγάλη ευκολία αλλά και υπόληψη το μπουνίδι,τη βρισιά,τα μεγάλα και άδεια λόγια,το νταϊλίκι και όλα τα παρόμοια.Προς τι τόσο πολύ μένος του ενός αγνώστου προς έναν άλλο;Θέλουμε μήπως να είμαστε τόσο σημαντικοί,έστω και με τον λάθος τρόπο,να παίζουμε τους κλέφτες και τους αστυνόμους,να γεμίσουμε το άδειο μέσα μας;Και θυμάμαι τον τραγικό ποιητή,επίκαιρο όσο ποτέ,να λέει:"ορώ γάρ ημάς,ουδέν άλλο πλήν είδωλα...ή κούφην σκιά".Δεν είμαστε τίποτε εμείς οι ζωντανοί παρά μια κούφια σκιά,φαντάσματα κι αγέρας.Κι ίσως γι αυτό να κάνουμε τόσο θόρυβο...

Anonymous said...

Εμεις οι ζωντανοι μωρό μου, είμαστε όλο κι όλο ό,τι υπάρχει. Είμαστε το αντίθετο του τίποτα. Το κάτι. Κι όποιος νομίζει ότι το κάτι είναι έξω από εμας είναι megalicious νυχτωμένος.
Τα ακούς αυτά ΔΚ; Άκου τα. Ξέρω πως συμφωνεις μαζί μου φιλάρα. Αντί να δέρνεσαι όμως σαν τον μαλάκα από δω κι από κει σκέψου τι εννοούσε το παλληκάρι που σου είπε περι τηλεβρώμας. Ότι είσαι άντρακλας το καταλάβαμε δεν χρειάζεται να υποτιμάς τους γκει. Εσύ του έπιασες τα αρχίδια, όχι αυτός. Ωραία αρχίδια;

dimitris dimitris said...

Η βία πειφέρεται. Το μίσος είναι ιδιωτικό. Αν δεν μπορείς να βγάλεις από μέσα σου το μίσος σου δεν μπορείς να δεις τίποτε ωραίο. Ούτε καν τ' αρχίδια σου

Anonymous said...

Όχι ρε Δημήτρη, δεν με κατάλαβες.
Δεν στην είπα. Για καλό το πα ο έρμος.
Αφου τό χεις το μυαλό, βαλ το μπρος.
Μην χάνεσαι στις μαλακίες. Καμία βία ρε φιλάρα. Άδικο είχα σε οτι είπα; Αφου εσύ ξεκίνησες να λες για γκευ και αρχίδια και τέτοια.
Τα δικά μου τα αρχίδια τι σχέση έχουν;
Μην σου βγαίνει το τζαναμπέ ρε μάγκα!

dimitris dimitris said...

ναι

Γιαννης said...

Για πείτε μου, η ιστορία έγινε εντελώς αλά Γκουσγκούνης; "Βγαίνεις στην τηλέοραση; Θα σε γ*****!" Αν ναι, μπορεί κάποιος να κάνει μια ανάλυση; Γιατί; Πως; Θα ήθελα πολύ να τη δώ. Ή μήπως προηγήθηκαν κι άλλα που ο Δημήτρης δε μας είπε;

danae said...

Φίλε ανώνυμε,
νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να συνεισφέρεις κι εσύ στο μπλογκ με μια ιστορία, να μας πεις και τ'όνομά σου και τον κόσμο από την δική σου οπτική γωνία, να δούμε κι εσύ από τι βρωμάς και που σε κάνει κάτι και όχι τίποτα όπως πολύ σωστά είπες. Και στο όνομα δεν θα επιμείνω, θα'χεις τους λόγους σου, απλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σταματήσεις να σχολιάζεις και τους άλλους με βάση το "όνομά" τους.

Φίλε Γιάννη,
Τα γκουσκουνικά διλήμματα, τίθενται καθημερινά σε όλους μας Π.χ. Είσαι νέος εργαζόμενος; θα σε..είσαι μουσουλμάνος; θα σε... είσαι αμερικάνος; θα σε ... είσαι αριστερός; θα σε... είσαι γιάπης; θα σε... είσαι στρογγυλός με πράσινη μύτη; θα σε... κοινώς ό,τι και να σαι κάποιος θα υπάρχει που πιστεύει ότι του δίνει το δικαίωμα να σε...

Anonymous said...

Ρε παιδιά σορρυ.
Ο Βασίλης είμαι από την σχολή. Νόμιζα ότι το είχαμε πει. Respect ρε σεις δεν κατηγορώ κανέναν. Σορρυ ρε Μήτσο,
παρεξήγησες.

Anonymous said...

Σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω πώς ξεκινάνε όλα αυτά. Προσπαθώ να φανταστώ εναλλακτικά σενάρια και διαλόγους που θα οδηγούσαν σε ένα ευνοϊκότερο αποτέλεσμα.
Στο τέλος, μαζεύομαι πάλι στην τρύπα μου και παίζω με τον αφαλό μου. Ακόμα την έχω αυτή την πολυτέλεια...Μέχρι τη μέρα που θα έρθει κάποιος να μου την διαλύσει και αυτή.
Λυπάμαι. Ειλικρινά. Ό,τι κι αν λέει αυτό...

Υ.Γ.: Δεν είμαι ο Βασίλης

George Frangiskos said...

Εμένα υγιής μου ακούγεται ο Δ. -
το 'υπεράνω' στυλ και το 'άφες αυτοίς' έχουν αξία μονο υπο συνθήκες.

George Frangiskos said...

Α, ηταν άσχετο το ποστ - είδα με λάθος σειρά τις καταχωρ(ή)ίσεις.

Ari said...

Προς Yannis Petsas
Έμενα μου ακούγετε πέρα για πέρα αληθινή η ιστορία του Δ.Κ. Είχα πάει σε μια συναυλία στο Λόφο Στρέφι μαζί με έναν φίλο μου ο όποιος τυχαίνει δημόσιας αναγνώρισης λόγο εμφανίσεων του σε μια δημοφιλή τηλεοπτική σειρά. Μας την έπεσαν 30 άτομα τουλάχιστον. Υποστήριζαν ότι είναι αντιεξουσιαστές αλλά μα τον Ήλιο δεν έχω ξανά βιώσει τέτοιο φασισμό. Μας έβρισε αρχικά ο ένας από το μικρόφωνο επειδή είχαμε «βγει στη ΤV» και «ήμασταν εμπορικοί». Πήγα να πάρω ένα από τα μικρόφωνα για να απαντήσω και μου την έπεσαν όλοι οι άλλοι. Χωρίς να έχω ακουμπήσει κανέναν. Να πάρω το μικρόφωνο ήθελα και να μιλήσω. Κανένας βλάκας από αυτούς δεν μπορεί να φανταστεί ούτε στο ελάχιστο τις δύσκολες εμπειρίες που έχω βιώσει ως λαθρομετανάστης στην Ελλάδα από τα δώδεκα μου. Εάν τους την πέσω αλλιώς, θα φταίνε πάλι οι κακοί Αλβανοί..

Yannis Petsas said...

Φίλε arbani, λυπάμαι. Ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει, άλλο που καμιά φορά παριστάνω τον άσχετο ή που είμαι κιόλας χωρίς να το θέλω. Ό,τι κι αν πω εγώ όμως...