Tuesday 16 December 2008

Ha!

All I need to make comedy is a park, a policeman and a pretty girl. Charlie Chaplin (1889 - 1977), in My Autobiography (1964)
Το χιούμορ είναι το μεγαλύτερο όπλο της ιστορίας. Άνθρωπος χωρίς αυτοσαρκασμό είναι ένας άνθρωπος ανίκανος να είναι ελεύθερος. Γι’ αυτό κι εμείς δίνουμε τα πρώτα 5 βραβεία Δημιουργικής Εξέγερσης!

Βραβεία Δημιουργικών Δράσεων Εξέγερσης

Α΄ Βραβείο: Στην κλοπή του πλαστικού θείου βρέφους από φάτνη της Θεσσαλονίκης και αντικατάσταση του με συσκευή τηλεόρασης!

Β΄ Βραβείο: Στα παιδιά που άρχισαν να τραγουδάνε το Ω, έλατο γύρω από το φλεγόμενο δέντρο του Συντάγματος.

Γ΄ Βραβείο: Στις δύο «διαφημίσεις» που δημιουργήθηκαν αμέσως, Absolut Athens με το μπουκάλι μολότωφ και Riot, Just do it με το λογότυπο της Nike.

Δ΄ Βραβείο: Στο στιγμιότυπο της Ελληνοφρένειας, όπου ένας μπάτσος κι ένας κουκουλοφόρος ερωτεύονται και πίνουν μπύρες κοιτάζοντας το ηλιοβασίλεμα.

Ε΄ Βραβείο: Πανό που αναρτήθηκε στο γήπεδο από φιλάθλους του Παναθηναϊκού: Έλληνας, γλοιώδης, δικηγόρος, κερατάς και πούστης με 7 γράμματα.


Κατά τα χρυσά βατόμουρα έχουμε και τα 5 Βραβεία Εγκληματικής Ηλιθιότητας:

Α΄ Βραβείο Εγκληματικής Ηλιθιότητας: Στους ανθρώπους που έκαψαν την βιβλιοθήκη της Νομικής. Βιβλία καίγανε μόνο οι ΝΑΖΙ.

Β΄ Βραβείο Εγκληματικής Ηλιθιότητας: Η γνωστή πλέον δήλωση «αν έπρεπε να χαθεί ένα παιδί, θα το κρίνει η δικαιοσύνη».

Γ΄ Βραβείο Εγκληματικής Ηλιθιότητας: Σε όλα ανεξαιρέτως τα κανάλια για την πλαστά τραγική αναμετάδοση των γεγονότων και για τη διφασική τους κατάθλιψη «πρέπει να επέμβει η αστυνομία/ η αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές».

Δ΄ Βραβείο Εγκληματικής Ηλιθιότητας: Στους Times για το άρθρο τους που αποδίδει τα επεισόδια στην Βίαιη φύση των Ελλήνων από τα Ομηρικά χρόνια.

Ε΄ Βραβείο Εγκληματικής Ηλιθιότητας: Στους ανθρώπους που αναπαράγουν, πιστεύουν, υιοθετούν και ενίοτε πράττουν με δεδομένη τη φράση, «το γκέτο των Εξαρχείων». Κι ανάλογα τα αποφεύγουν, κατηγορούν όσους τα επισκέπτονται ή και τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν.





4 comments:

Yannis Petsas said...

Καλή ιδέα, μου άρεσε.
Σκατά πάνε τα πράγματα αλλά εύχομαι καλές - ζεστές γιορτές σε όλους.

Απονενοημένη Νοικοκυρά said...

καλό δε λέω, αλλά έχω δυο παρατηρήσεις

ο μπάτσος με τον κουκουλοφόρο έτσι κι αλλιώς αγκαλιά πάνε

βιβλία έκαιγε και ο Σαβοναρόλα και άλλοι του ιδίου φυράματος

το πρώτο βραβείο πάντως το προσυπογράφω με χέρια και με πόδια!

danae said...

σωστές οι παρατηρήσεις αλλά είναι ωραίο να τους βλέπεις πραγματικά αγκαλιά και τον Σαβοναρόλα το πιο πιθανό είναι αυτοί που καίνε βιβλία να μην τον ξέρουν...

Απονενοημένη Νοικοκυρά said...

γεγονός

δεν τους μαθαίνουν τίποτε στο σχολείο πλέον!

:-)))