Friday 12 December 2008

Jusqu’ici tout va bien (αντί φαινομένων)

















Μια σουρεαλιστική καταγραφή στιγμιοτύπων της εξέγερσης

ή αλλιώς ένας φόρος τιμής στον ελληνόψυχο Αντρέ Μπρετόν

(για να σκάσει και λίγο το χειλάκι μας)


1) Κέτσαπ κατέστρεψε φούτερ παρέας συνδαιτυμόνων που απολάμβαναν το μπέργκερ τους στα Goodys της Σταδίου, όταν μαθητές μπούκαραν για να τα σπάσουν. Πατάτες γίγας χύθηκαν στα πατώματα, μπιφτέκια πέταξαν σε ύψη που η αγελάδα τους δεν ονειρεύτηκε ποτέ, έντρομα κλαμπ άνοιξαν στα τρία, το salad μπαρ έβγαλε μπροστά τα μεξικάνικα φασόλια και το γαλλικό μαρούλι να προστατέψουν το αμερικανικό καλαμπόκι. Το οχυρό έπεσε στα χέρια των βασικότερων πελατών του.


2) Δυο παλουκάρια στην Ούλαφ Πάλμε (κοντά στην εστία) αντάλλαξαν τον εξής χαιρετισμό: -Που’ σαι ρε μαλάκα; -Έσπαγα το μαγαζί της μάνας σου μωρή λουλού.


3) Γκρουπ δημιουργήθηκε στο facebook που καλεί τα μέλη του να φτιάξουν στιχάκια με τίτλο, Βραχήκανε τα ρούχα μου που τα’ χα στο μπαλκόνι, μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι. Σημειώνω τα καλύτερα:

Είναι φωτιά ο χωρισμός σε καίει και σε λιώνει, μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι

Άλογο εγώ τους ζήτησα κι αυτοί μου πήραν πόνυ, μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι

Με τρέλανε ο γείτονας που παίζει και τρομπόνι, μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι

Βερμούδα ως το γόνατο κι ο κώλος μου κρυώνει, μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι.


4) Στο Σύνταγμα έξω από το μετρό λίγα λεπτά πριν την πυρπόληση του δέντρου:

-Πάμε να φύγουμε, σπάνε τη Μεγάλη Βρετανία.

-Έχει λεφτά η Πάρις Χίλτον


5) Το ίδιο βράδυ σε κάθετο της έρημης Κολοκοτρώνη δέχτηκα την εξής ερώτηση από αστυνομικό, στα μπλε: -Που πας κοπελιά; -Ε βολτίτσα, όμορφη βραδιά απόψε.


6) Στην πολυκατοικία του σπιτιού μου, γυρνώντας από τη δουλειά καλησπέρισα τον ιδιοκτήτη τζαμάδικου: -Χρυσές δουλειές αυτές τις μέρες. –Ναι, να’ μαστε καλά.


Και τελευταίο παραθέτω το λικν της χθεσινής Ελληνοφρένειας

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=103694&cid=43350&bc=43350&lsc=1

3 comments:

Γιαννης said...

Αυθεντικότατος διάλογος σήμερα το πρωί μεταξύ εμού και ιδιοκτήτη μαγαζιού στην Κάνιγγος, όταν τηλεφώνησα να του παραγγείλω ένα ηλεκτρονικό μαραφέτι για όταν κατέβω:
- Από που είπατε οτι τηλεφωνείτε;
- Από Ιταλία!
- Α! Για πείτε μου, εσείς θα ξέρετε. Μας λένε εδώ οτι έρχονται αναρχικοί από Ιταλία να τα σπάσουν ξανά, οτι αυτή τη στιγμή αποβιβάζονται στην Πάτρα, είναι αλήθεια;
- Ε, που να ξέρω, δε νομίζω όμως, ποιός σας τα είπε αυτά;
- Η Αστυνομία μας τό'πε, και αυτή τη στιγμή μαζεύω τα πάντα απ'το μαγαζί! Θα σας πάρω τηλέφωνο αργότερα γι'αυτό που ζητάτε, έχω διώξει όλο το στόκ!

Doubleface said...

Θέλω επίσης να καταγγείλω τον προβοκάτορα καιρό που σάρωσε προχθές το βράδυ την χώρα με καταστροφικές βροχοπτώσεις και τον προβοκάτορα σεισμό που έγινε πριν από λίγο. Δεν θα περάσει!

Γιαννης said...

Μια σύντομη ανταπόκριση: Χθες το βράδυ ήμουν στο Varese, μια απ'τις πιο πλούσιες και "μπουρζουά" πόλεις της Ιταλίας, και πέτυχα διαδήλωση καμμιά 200αριά άτομα, με κεριά και πλακάτ. Κυριότερα συνθήματα, τα δημόσια σχολεία και η συμπαράσταση στην Αθήνα. Συχνότατος ο παραλληλισμός με τη Γένοβα/G8.