Friday 2 May 2008

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ










Τα φαινόμενα είναι η νέα πρόταση του
blog. Μια εβδομαδιαία λίστα νέων, αξιοπερίεργων γεγονότων και ειδησεογραφίας του δρόμου αλλά και καλλιτεχνικών εξορμήσεων που περιμένω να εμπλουτίσετε στέλνοντάς μου ό,τι πάρει το μάτι σας ή το αυτί σας.

Ξεκινάμε μόνες ελπίζουμε να μας ακολουθήσετε.

  • Ποδηλάτης επί της οδού Πανεπιστημίου εντόπισε παρέα φίλων του. Τους χαμογέλασε αλλά δεν σταμάτησε και φώναξε την αποφθεγματική φράση: Αν σταματήσω τον ρυθμό μου θα πεθάνω. Συνέχισε με ορθοπεταλιά.
  • Άλλος ένας δορυφόρος εκτοξεύθηκε για να ενισχύσει το Ευρωπαϊκό σύστημα πλοήγησης Galileo. Η ESA σχεδιάζει αυτό το σύστημα προκειμένου να μπορεί να εντοπιστεί οτιδήποτε πάνω στη γη με ακρίβεια δευτερολέπτων και μοιρών. Προορίζεται για αποστολές διάσωσης και για καλύτερο έλεγχο της κυκλοφορίας αεροπλάνων, τρένων κλπ. Μακάρι να είναι μόνο για καλό αλλά σιγοτραγουδάμε, φοβάμαι όλ’ αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα….
  • Καπνίζοντας νευρικά σε προαύλιο κολλεγίου του Cambridge, διδακτορική φοιτήτρια ισχυρίστηκε ότι το 2012 η ηλεκτρομαγνητική δραστηριότητα του ήλιου θα φέρει ολική καταστροφή στις τηλεπικοινωνίες και σε κάθε είδους ραδιο-ηλεκτρο-(όλα εκτός από τα θαλάσσια)-κύματα. Συνάδελφός της, της απάντησε αυστηρά Smoking is not allowed anywhere in the campus. Δεν ξέρουμε ποιος από τους 2 έχει δίκιο.
  • Η ερώτηση Εσείς πώς ζείτε, καλά ή καλύτερα; τίθεται επί σκηνής στο Θέατρο Δίπυλον από τις 6 Μαϊου για 12 μόνο παραστάσεις. Το έργο γράφτηκε από τον cityspitακια (μεταξύ άλλων) Δημήτρη Κουρούμπαλη, με μουσική Λένας Πλάτωνος και ταυτόχρονα κυκλοφορεί και το βιβλίο που περιλαμβάνει το κείμενο της παράστασης αλλά και αποσπάσματα κειμένων και συνεντεύξεων επιστημόνων και φιλοσόφων.
  • Το άγιο φως δεν κατάφερε να φτάσει σε πολλά ελληνικά σπίτια λόγω ψιλόβροχου και αέρα. Απογοητευμένοι πιστοί μουτζούρωσαν το κατώφλι τους με φλόγα αναπτήρα ενώ χρυσές δουλειές έκαναν οι φαναροπωλητές.

3 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Doubleface said...

Το σχόλιο που σβήστηκε παρέπεμπε σε ένα site που μόλις το πάτησα έπαθε παροξυσμό το αντιβιοτικό του λαπ τοπ... δεν ξέρω γιατί.. αλλά θεώρησα καλό να μην το ρισκάρω και το πατήσουν κι άλλοι.

Giannis Kafatos said...

βλέπω ο Μάης φέρνει νέες ιδέες, διάθεση για αναγέννηση, προβληματισμό! ευγε!Εύγε!!
:)
www.u-hoo.gr/gianniskafatos